Читај ми!

Лозница: Косач у хуманитарне сврхе

Млади Лозничанин Лука Крстић који се бави услужним кошењем траве и орезивањем воћа одлучио је да своју зараду поклони пријатељу који се лечи од најтеже болести. За неколико дана Лука је успео да прикупи више од 30 хиљада динара, али и да анимира суграђане да се придруже хуманитарној акцији.

И ако је тек завршио средњу школу, Лука је успешни предузетник већ три године. Није му тешко да гура косачицу и носи тример, а и у поправку машина се разуме. Ради све оно што други не желе или не могу и са поносом истиче да му од родитеља новац не треба. Своју зараду одлучио је да поклони другу.

"Ја само покренуо хуманитарну акцију кошења, сече дрва, стављао сам на друштвене мреже, доста се људи огласило тражили су број телефона, питали су за цену рекао сам да цене нема наравно, да дају они колико могу. Било је доста, могу да кажем једно 20ак кошења и било је неких пет до десет сече дрва", каже Лука Крстић, из Лознице.

У Лукином хуманитарном подухвату учешће су узели и његови школски другари.

"Било је доста позитивних реакција, људи су били одушевљени када дођемо да покосимо кад су чули који је мотив кошења, кад су чули да хоћемо да помогнемо и другари су нам помогли, заказивали су нам термине", наводи Иван Трифуновић, Лукин другар.

Током претходних година пословања, Лука је траву косио комшијама, родбини, професорима, а за старе и болесне услуге су биле гратис.

На питање како иде посао, Лука одговара: „Могу да кажем солидно, ове године је баш било доста кошења, укупно колико сам ја сабирао било је око 220 кошења али изаћи ће на 250 сигурно."

Прича о вредном младићу брзо се прочула, али без возачке дозволе на далеке терене није могао. Чим је положио вожњу, од своје уштеђевине купио је аутомобил. Сада су дворишта уређена и ван центра Лознице.

четвртак, 12. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи