Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Палестински медији: Напад на избеглички камп на Западној обали; Против дечје парализе у Гази вакцинисано готово 159.000 деце

Сукоб Израела и Хамаса – 333. дан. Председник САД Џозеф Бајден изјавио је да ће лидери Хамаса платити за убиство шесторо талаца, међу којима и америчко-израелски држављанин, који су од 7. октобра држани у Појасу Газе. Израелска полиција је синоћ ухапсила десеторо међу хиљадама демонстраната који су протестовали испред куће премијера Бенјамина Нетанјахуа у Јерусалиму.

Палестински медији: Напад на избеглички камп на Западној обали; Против дечје парализе у Гази вакцинисано готово 159.000 деце Палестински медији: Напад на избеглички камп на Западној обали; Против дечје парализе у Гази вакцинисано готово 159.000 деце

Настављени су протести широм Израела, а радници су започели генерални штрајк након што је израелска војска у суботу извукла тела шесторо талаца које је Хамас од 7. октобра држао у Појасу Газе.

Десет демонстранта је ухапшено, такође, испред куће израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа у Јерусалиму.

Радни суд у Тел Авиву, у међувремену, наредио је обуставу штрајка, док је амерички председник Џозеф Бајден изјавио да Нетанјаху не чини довољно да би се склопио споразум о прекиду ватре и пуштању талаца.

Бајден је, међутим, накнадно објавио да ће Хамас "платити високу цену" за своје злочине над таоцима.

Нетанјаху, истовремено, на конференцији за медије затражио је опроштај од породица убијених талаца, најавиши одмазду Хамасу.

Лондон је, такође, суспендовао 30 од укупно 350 извозних дозвола за оружје намењено Тел Авиву због ризика од његовог коришћења за "озбиљна кршења међународног хуманитарног права".

Израел је одговорио да је разочаран британском одлуком јер се тиме, сматра, шаље "проблематична" порука Хамасу.

За то време, настављена је масовна вакцинација против дечје парализе у Појасу Газе. Министарство здравља које води Хамас саопштило је да је више од 72.600 деце имунизовано.

уторак, 03. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару