Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Из Либана испаљено 20 ракета на Израел; Након протеста у Тел Авиву најављена масовна обустава рада

Сукоб Израела и Хамаса – 332. дан. Око 20 ракета испаљено је из Либана у нападу на Горњу Галилеју, преноси израелска војска. Неколико ракета је пресрела противваздушна одбрана, док су друге погодиле отворено подручје. Хиљаде људи окупило се на протесту испред Кнесета у Тел Авиву, тражећи хитан договор о ослобађању талаца, а затим су блокирали ауто-пут. Најављени су масовни протести и обуставе рада.

Из Либана испаљено 20 ракета на Израел; Након протеста у Тел Авиву најављена масовна обустава рада Из Либана испаљено 20 ракета на Израел; Након протеста у Тел Авиву најављена масовна обустава рада

Тела шест талаца које је Хамас отео 7. октобра пронађена су у тунелу у области Рафе у Појасу Газе.

Портпарол израелских оружаних снага Данијел Хагари рекао је да су припадници палестинског Хамаса непосредно пре доласка израелске војске брутално убили шесторо талаца чија су тела пронађена у тунелу у подручју Рафе.

Званичник Хамаса Изат ел Ришек окривио је Израел за смрт шесторице талаца, рекавши да није вољан да постигне договор.

Бенјамин Нетанјаху поручио је да Израел неће мировати док не ухвати одговорне за убиство настрадалих талаца чија су тела извучена из Појаса Газе.

"Ко убија таоце, не жели договор“, истакао је премијер Израела.

Израелски министар одбране Јоав Галант позвао је премијера Нетанјахуа да закључи споразум о прекиду ватре са Хамасом, како би преостале таоце вратили кући из Газе.

Шеф израелског синдиката Хистадрут позвао је на генерални штрајк, како би извршио притисак на владу да постигне договор о враћању израелских талаца које у Гази још држи Хамас.

Протесте су, поред привредника, најавили и запослени у просвети.

Уједињене нације, у сарадњи са палестинским здравственим властима, почеле су да вакцинишу 640.000 деце у Појасу Газе, а Израел и Хамас су пристали на кратке паузе у оружаним дејствима, како би се кампања наставила.

понедељак, 02. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару