Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Тела пронађена у тунелу у Рафи су тела талаца; У последњем нападу у Појасу Газе убијена 61 особа

Сукоб Израела и Хамаса – 331. дан. У израелским нападима у суботу на Појас Газе убијена је најмање 61 особа, укључујући и троје људи који су убијени у нападу на болницу Ал Али. ИДФ саопштио имена талаца чија су тела пронађена у тунелу у Рафи. Палестински здравствени званичници саопштили су да је у енклави отпочела масовна вакцинација деце млађе од 10 година против дечје парализе.

ИДФ: Тела пронађена у тунелу у Рафи су тела талаца; У последњем нападу у Појасу Газе убијена 61 особа ИДФ: Тела пронађена у тунелу у Рафи су тела талаца; У последњем нападу у Појасу Газе убијена 61 особа

Израелска војска саопштила је да је лоцирала неколико тела у Појасу Газе, а да се можда ради о таоцима које је отео Хамас 7. октобра.

Током синоћњег протеста у Тел Авиву, где окупљени позивају израелску владу да склопи договор о таоцима са Хамасом, дошло је до сукоба полиције и демонстраната.

Породице талаца позвале су на још веће протесте, оптуживши Нетанјахуа да је напустио таоце.

Израелска војска покренула је велику операцију на окупираној Западној обали, док се наставља окупација града Џенин, где су у избегличком кампу у суботу убијена два Палестинца.

У нападима на Џенин, Наблус, Тубас и Тулкарем израелска војска убила је најмање 20 Палестинаца, а становници окупиране Западне обале суочавају се са несташицом хране, воде, струје и интернет конекције. Укупан број жртава у последњем напада у суботу био је 61.

Палестински здравствени званичници у Појасу Газе саопштили су да је у енклави отпочела масовна вакцинација деце против полиомијелитиса, након што је забележен први случај дечје парализе у последњих 25 година.

Након почетка у централној Гази, вакцинисање ће бити настављено и у јужном и северном Појасу Газе.

Кампања, која укључује две дозе, има за циљ да обухвати више од 640.000 деце млађе од 10 година.

Израелска војска саопштила је да је убила команданта централне бригаде палестинског Исламског џихада у Гази, Мухамеда Катравија у нападу који се догодио у четвртак.

недеља, 01. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару