Читај ми!

Милан Радојевић напустио полицијску станицу у Косовској Митровици: Не кријем се од полиције, ситуација на северу мучна

Бивши председник општине Северна Митровица Милан Радојевић појавио се у полицијској станици у Косовској Митровици где је преузео позив који му је упутила Приштина. Радојевић је изјавио да се не крије од полиције и да се данас добровољно појавио у станици. Не кријем се, сматрам да су чист образ и мирна савест најбитнији. Зато сам и дошао данас овде да видим о чему се ради, у чему је проблем. Ако је највећи мој грех што радим за институције Републике Србије, ја сам изузетно поносан на то, поручио је Радојевић.

Оценио је мучном ситуацију која у Косовској Митровици влада већ више дана и мањак професионализма у понашању полиције како према Србима тако и у њеном настојању да му јуче уручи позив за саслушање, пошто га нису пронашли кући, јер се налазио у централној Србији.

Након 15 минута боравка у полицијској станици Радојевић се обратио медијима и пренео да није физички добио позив и да је зато данас дошао у полицију.

Испричао је дс су седморица полицајаца јуче ишла по његовом комшилуку, од продавнице до продавнице, да би га пронашли и да би ми уручили позив.

"Заиста сам шокиран тиме, јер ја сам ипак бивши градоначелник овог града и бивши заменик министра унутрашњих послова. Не кријем се, опште је позната адреса за све Митровчане који живе у овом граду.", рекао је Радојевић.

Указује да су седморица полицајаца ишла по комшилуку, узнемиравали комшије и тражили да га нађу како знају и умеју.

"На крају су дошли до моје породице и рекли да неће да оду док ме не контактирају и не виде где сам. У том тренутку сам био на путу у централној Србији. Вратио сам се, као што видите одмах назад. Не кријем се, сматрам да су чист обарз и мирна савест најбитнији. Зато сам и дошао данас овде да видим о чему се ради, у чему је проблем. Ако је највећи мој грех што радим за институције Републике Србије, ја сам изузетно поносан на то. Видећемо у ком смеру ће даље ићи поступак и шта ће даље бити", рекао је Радојевић новинарима.

Уз напомену да не може шире да говори, додао је да не зна шта у полицији покушавају.

"Да ли покушавају овај институционални притисак. Ова репресија јесте, да кажемо, уперена против руководећих људи Српске листе, али осећају је сви грађани овог града", навео је Радојевић.

Потпредседник Српске листе Драгиша Миловић изјавио је да су представници и челници институција чије је зграде заузела полиција позвани да дају изјаве 5. септембра у станици у северном делу Косовске Митровице.

среда, 04. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару