Вучић у Подрињу: Пре краја године отвара се брза саобраћајница Шабац-Лозница; разјаснити све нејасноће у вези са литијумом

Председник Србије Александар Вучић до 8. септембра борави у Подрињу где ће обављати све државничке послове, али и посетити неколико општина у том крају и разговарати са грађанима. Посету је започео обилажењем радова на реконструкцији пута Бојић – Текериш.

Председник Александар Вучић изјавио је у Подрињу током обиласка радова на реконструкцији пута Бојић - Текериш да ће тај посао бити завршен до октобра и да ће грађани у том крају тако добити три пута, као и брзу саобраћајницу Шабац - Лозница.

"Урадили смо три паралелна пута плус брза соабраћајница, сви су важни путеви. Важни су и због Цера, где је пут био језив, а сада је веома леп, ова три километра су урађена", рекао је Вучић.

Рекао је да један пут иде преко Мајура и Слепчевића, Дуваништа и других села до Лознице, други од Богосаваца, Радовашнице... и трећи пут који иде до Завлаке и Корените. Он је нагласио да је то важно за људе који ту живе и изразио очекивање да ће наши људи који живе у иностранству почети да се враћају ту да живе.

"Када виде нови асфалт, верујем да ће се неко од њих вратити овде да живи", рекао је Вучић. 

Председник Вучић ће током боравка у Подрињу разговарати са грађанима, учествовати у различитим догађајима и посетити више села, општина и градова.

Радове на деоници од Бојића до Текериша, дужине 15,6 километара, на путу Шабац - Текериш са Вучићем обилазе и министар саобраћаја, грађевинрства и инфраструктуре Горан Весић, директор "Коридора Србије" Александар Антић и градоначелник Шапца Александар Пајић.

Рок за завршетак радова је 120 дана, а вредност радова је 676,8 милиона динара.

Иначе, комплетна деоница Шабац - Текериш дуга је 27,44 километра, а процењена вредност реконструкције је једна милијарда динара, или око 8,5 милиона евра.

среда, 04. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару