На добитку и купци и продавци

У Србији, у око 2.500 маркета, траје акција "Најбоља цена", током које је на снижењу 80 категорија производа. Цене су у просеку снижене за готово 27 одсто. Уштеда за потрошаче, а у маркетима већи број купаца.

Најбоља цена” - ознака под којом је око 700 артикала снижено од 7 до 58 одсто. Рафови пуни поизвода, а маркети купаца.

“Купујем и пуно ми је значајно. Купим чак нешто и што непланирам ако је на акцији, а свиђа ми се” кажу грађани и додају: “Што се узима основне намирнице и ово, те цене одговарају. Гледам, гледам и да л су на снижењу. Ево сад тражим овде, гледам, како да не. Сад сам баш дошао први пут да погледам. Каже супруга погледај па да видимо. Значиће сигурно истичу грађани.

На снижењу су прехрамбени, производи за личну хигијену и кућна хемија. Углавном роба домаћих произвођача.


“Заинтересованост потрошача је јако велика. Почетни коментари су јако позитивни. Допуна залиха је на свакодневном нивоу. Истакла бих и то да су у ову акцију укључени, како артикли из наше робне марке, тако и артикли и наших познатих добављача чији је квалитет препознатљив на тржишту” каже Јована Томовић, ТП “Морава” - ДТЛ.

Акција која је плод сарадње државе и привреде требало би да омогући грађанима да купе више производа за мање новца и да уштеде.Процењује се да ће домаћинства куповином производа који су обухваћени овом акцијом месечно моћи да уштеде од 8.000 до 22.000 динара.
“Најбоља цена” доноси користи и продавцима, сматрају економисти.

“Продавци ће једноставно са већим обртом, такође, имати своју корист јер ће повећати продају тих производа и свакако и они ће бити на одређеном добитку. Ово је мера коју носиоци економске политике примењују у многим земљама у свету и у развијеним и у неразвијеним и једноставно то је нешто што треба да да ефекат”, истиче проф. др Петар Веселиновић, економиста.

Акција "Најбоља цена" у око 2.500 маркета у Србији трајаће до краја октобра.

среда, 04. септембар 2024.
36° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару