Читај ми!

Културни дневник

Гост емисије је чувени британски вајар Ричард Дикон, члан Краљевске академије уметности и носилац Ордена Британске империје части. У Српској академији наука и уметности јуче је одржао предавање, док ће сутра у Галерији ДОТС бити отворена његова прва самостална изложба у Србији "У потрази за нечим“.

Звездара театар слави четири деценије постојања. Тим поводом представљена је интерактивна публикација "На радост публике“ Владимира Ђурђевића и Марка Мисираче и документарни филм о Звездара театру "Кућа међу звездама“ у режији Слободана Иветића.

Извештавамо са премијере представе "Покондирена тиква“, у режији Иве Милошевић, у Народном позоришту у Београду.

Бићемо и на премијери филма "Лазарев пут“ редитеља Ивана Јовића у МТС Дворани.

Пре годину дана напустио нас је редитељ Јагош Марковић, тим поводом глумци и редитељи окупили су се у Београдском драмском позоришу.

У Културном дневнику и о Европској универзитетској алијанси "Иновативни универзитет у музици и уметности у Европи – IN.TUNE“ једином европском савезу посвећеном високом образовању и истраживањима у оквиру музике и уметности,чији је члан и београдски Универзитет уметности.

Из Рима стиже прича о изложби "Миро. Градитељ снова“ на којој су између осталих и радови из приватних колекција по први пут доступни јавности.

Уредник Николина Дабетић

Реализатор Маја Мандић

Монтажер Шимон Цубота

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи