Читај ми!

Културни дневник

Поводом отварања изложбе фотографија насталих на Светој гори и Хиландару, која ће бити приређена у два града у Боливији, наш гост је уметнички фотограф Драган Куруцић.

Представљамо прво коло Изабраних дела Светислава Басаре, склопљено у дослуху са ауторским принципом неочекиване конструкције, у издању Службеног гласника.

Изложба слика Драгомира Угрена "Слике/неслике из будућности" отворена је у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду.

Трећи том дела "Живот и стваралаштво жена чланова Српског ученог друштва, Српске краљевске академије и српске академије наука и уметности," чији су уредници: Зоран Кнежевић, Небојша Лалић и Душица Лечић, представљен је у САНУ.

Изложба "Сенке" Велче Велчева, која обухвата платна великих формата, преузета из старе војне касарне, отворена је у галерији Института Сервантес.

Познати египатски археолог и бивши министар Захи Хавас покренуо је петицију да се у Египат врати биста краљице Нефертити, коју су немачки археолози открили 300 километара јужно од Каира, и пренели у Берлин 1913.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић

Реализатор: Сања Реџић

Монтажер: Никола Загорац

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи