Читај ми!

Културни дневник

Први лауреат награде "Јагош Марковић“, тек установљене на Фестивалу "Пургаторије“ у Тивту, је Татјана Мандић Ригонат за режију представе "Мирандолина“ у продукцији Центра за културу Тиват. Тим поводом гост Културног дневника је редитељка Татјана Мандић Ригонат.

У фокусу емисије је промоција нове књиге владике Григорија “Странац у шуми”. Под слоганом “Руте, мреже, баштине” почели су Дани европске културне баштине 2024.

Екипа Културног дневника води вас у Српску академију наука у уметности, која је поводом Дана европске културне баштине припремила програм “Кроз Палату САНУ”.

У емисији говоримо и о изложби слика Саше Марјановића која је под називом “Зашто сам ја баш ја, а не ти?” отворена у Галерији РТС-а.

У Београду је у току 19. Фестивал ране музике у оквиру кога је у Катедрали Блажене Дјевице Марије наступио ансамбл "New Trinity Baroque".

Припремили смо причу о књизи “Дај, бабо главу” која говори шта се догађало иза кулиса, током снимања једног од највољенијих домаћих филмова и ван новоталасне генерације, омнибус “Како је пропао рокенрол” из 1989. године.

Пажњу светске јавности привукла је енглеска група ОАСИС која је објавила да ће се поново окупити и имати концерте у Великој Британији наредног лета. У културном дневнику о феномену групе ОАСИС и моди коју су донела браћа Галагер.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Марко Шотра

Монтажер Горан Мијић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи