Читај ми!

Храна будућности и повратак селу

Хоће ли несташица хране у свету, коју многи већ најављују, довести до тога да лиофилизација постане главни начин конзервирања хране у 21. веку?

Шта ново доноси та технологија коју је у Америци прва почела да користи НАСА за исхрану космонаута и наутичара?

Шта се све од хране може конзервирати на тај начин и колики је рок трајања такве хране, у новом издању Квадратуре круга, открива вам конструктор првих лиофилизатора у Србији који је створио уређаје који штеде 70 одсто више електричне енергије у односу на друге лиофилизаторе у свету.

Осим те иновације, електроинжењер Живорад Цветковић има још неколико својих изума и свој пројекат за опстанак и очување српског села, који је назвао „Академска села Србије".

Уредник: Бранко Станковић
Сниматељ: Дарко Бурсаћ
Монтажа: Марија Баронијан Шашић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом