Професионалци: Мића Стојановић, професор кулинарства

Више од 20 година кувао је за Тита и његове госте, светске лидере и друге познате личности. У његовим специјалитетима уживали су амерички председник Никсон, Индира Ганди, Брежњев, Гадафи, Софија Лорен, Ђани Ањели, Ричард Бартон, Елизабет Тејлор.

Био је кувар и у нашој мисију у УН у Њујорку. Тада му је понуђено да ради у чувеном хотелу Waldorf Astorija. Добитник је више награда на разним европским и светским такмичењима. На Светском првенству кувара у Луксенбургу 1986. године освојио је прво место.

Творац је више од сто јела. Његови најпознатији специјалитети су Крарађорђева шницла, Његушки стек, Ањели медаљони, Смедеревско ђуле, Опленачке палачинке.

Био је професор кулинарства на Вишој угоститељској школи и 10 година шеф кухиње хотела Интерконтинентал. Аутор је више књига међу којима је најпознатија Како сам (с)кувао историју.

Аутор емисије Драган Станојевић.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом