недеља, 04.12.2011, 09:06 -> 18:23
štampajЖикина шареница
Ове недеље у емисији „Жикина шареница" биће речи о храни као туристичкој шанси Србије. О томе причају гости из Туристичке организације Србије - то је била и тема нашег овогодишњег наступа на сајму туризма у Лондону.
Autor:
РТС
Суботом и недељом од 9 до 11 часова, "Шареница" нам доноси нове приче о занимљивим људима и догађајима. Домаћини емисије, новинари Ана Емић и Слободан Шаренац, кажу да је тајна успеха те колажне емисије у томе што гледаоци екипу "Шаренице" доживљавају као део своје породице. [ детаљније ]
Осим тог биће речи и о традицији кулинарства у нас, бројним такозваним бакиним куварима и манифестацијама које се одржавају у част храни.
На посебан начин биће представљена књига „Домаћа кухиња-гастрономско благо Србије".
Како то други раде гледаоци ће видети из репортаже о туристичком умећу у Уједињеним арапским емиратима. Ту је прича о Абу Дабију, Дубајију и туристичким атракцијама у пустињи.
Аутор и водитељ, Жика Николић
Коментари