понедељак, 26. феб 2024, 18:00
Знање имање-4.2.2024.
Еколошка димензија одрживог развоја односи на активности усмерене ка очувању и заштити биодиверзитета и природних ресурса а економска димензија подразумева тежњу ка континуираној производњи.
Како ускладити једно и друго у овој емисији Знања имања говоре:
Јован Миливојевић, о моделу руралног развоја на заштићеном подручју Бојчинска шума спаја туризам, мангулице и еколошку производњу хране.
Иван Топајић на управо одржаном сајму Агробелгред у Београду говори нам о томе како се развијају и чувају аутохтоне врсте воћа и поврћа.
Малиша Лазић из села Лозовик код Велике Плане о повртарству као извору породичне сигурности.
Мирослав Стојановић из села Придворице код Смедерева, колико су мудру домаћини да газдинство препусте младости.
Коментари