Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Руске трупе напредују у источној Украјини; Москва: Неће бити преговора са САД о новом нуклеарном споразуму

Рат у Украјини – 952. дан. Руске снаге наредовале су на фронту у источној Украјини у регионима Доњецка и Харкова, освојивши три места, укључујући и стратешки важан Угледар. Осморо је погинула и десетине повређено у руским ударима на три украјинска региона, тврде локалне власти. Кремљ је саопштио да неће разговарати о потписивању новог нуклеарног споразума са САД, који би заменио постојећи, који истиче 2026. године.

Руске трупе напредују у источној Украјини; Москва: Неће бити преговора са САД о новом нуклеарном споразуму Руске трупе напредују у источној Украјини; Москва: Неће бити преговора са САД о новом нуклеарном споразуму

Начелник дела Доњецког региона који је под контролом Кијева Вадим Филашкин каже да су руске трупе стигле до центра Угледара, градића на стратешком узвишењу у источној Украјини.

Угледар има стратешки значај због своје висине и локације у близини споја два главна фронта, у источној и јужној Украјини.

Филашкин је навео да је око 350.000 људи и даље остало у деловима Доњецке области под контролом украјинске владе.

Министарство одбране Русије раније је саопштило да су московске трупе преузеле контролу над још једним местом у Доњецку, Крутим Јаром, као и Вишењеву у региону Харкова.

Тридесет две особе су повређене, а једна особа је погинула, саопштено је после завршетка спасилачке операције у Запорожју након ваздушног напада руских снага, саопштиле су локалне власти.

Иван Федоров, начелник Запорошке области, објавио је на Телеграму да је у руском нападу навођеним бомбама оштећено и уништено 69 стамбених зграда и кућа.

Власти и Херсонске и Сумске области навеле су да је у руским ударима погинуло шест, односно једна особа.

Кремљ је саопштио да неће разговарати о потписивању новог нуклеарног споразума са САД, који би заменио постојећи, који истиче 2026. године.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи