Читај ми!

Руска ПВО уништила 125 украјинских дронова; Кина: Против смо доливања уља на ватру

Рат у Украјини – 949. дан. Руска противваздушна одбрана је током протекле ноћи пресрела и уништила 125 украјинских беспилотних летелица изнад седам региона Руске Федерације и изнад Азовског мора. Володимир Зеленски каже да сви треба да обрате пажњу на то где Русија врши нападе. Украјински председник је рекао да се Руси боре са болницама и цивилним објектима и додао да само сила може натерати Русију на мир. Кинески министар спољних послова Ванг Ји истиче да кинеска влада игра конструктивну улогу у тренутној ситуацији и да је посредник између Украјине и Русије, активно промовишући идеју мировних преговора.

Руска ПВО уништила 125 украјинских дронова; Кина: Против смо доливања уља на ватру Руска ПВО уништила 125 украјинских дронова; Кина: Против смо доливања уља на ватру

Генералштаб Украјине саопштава да је покровски правац поново најактивнији на фронту, али да руска војска интензивно напада и у правцу Времива, Лимана и Курахова.

Председник Украјине Володимир Зеленски саопштио је да је током посете САД одржао скоро тридесет састанака зарад јачања позиције Украјине.

"Сви у свету који причају о овом рату треба да обрате пажњу на то где Русија удара. Они се боре са болницама, цивилним објектима, животима људи. Само сила може натерати Русију на мир. Мир кроз силу је једини прави пут", поручио је Зеленски.

Изјаве званичника Западних земаља о припремама за рат са Русијом Кремљ види као званичан став тих земаља, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров упозорио је Запад на опасност од покушаја да се "бори до победе са нуклеарном силом", описујући умешаност других страних сила у Украјини као "самоубилачку ескападу".

Кинески министар спољних послова Ванг Ји изјавио је да се Пекинг противи доливању уља на ватру украјинске кризе и даљем ширењу војног сукоба.

Швајцарска подржава "мировну иницијативу" Кине и Бразила за окончање рата, упркос томе што се не помиње Повеља УН и не помиње се директно територијални интегритет Украјине, изјавио је портпарол Министарства спољних послова Швајцарске Николас Бидо.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи