ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израел: Иран током ноћи испалио 181 ракету, 10 милиона људи у склоништима; данас хитна седница СБ УН

Иран је протекле ноћи испалио 181 балистичку ракету на Израел због чега је скоро десет милиона људи потражило заклон у склоништима. Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху изјавио је да је Иран направио "велику грешку" и да ће "платити за то". Савет безбедности Уједињених нација сазвао је у 10 часова хитну седницу због ескалирајуће ситуације на Блиском истоку.

Израел: Иран током ноћи испалио 181 ракету, 10 милиона људи у склоништима; данас хитна седница СБ УН Израел: Иран током ноћи испалио 181 ракету, 10 милиона људи у склоништима; данас хитна седница СБ УН

Иранска Револуционарна гарда саопштила је да је испалила око 180 пројектила према Израелу и упозорила да ће, ако Израел узврати, одговор Техерана бити још "разорнији и погубнији“, преноси иранска државна телевизија.

Амерички председник Џозеф Бајден наредио је америчкој војсци да помогне у одбрани Израела од иранских напада и обори ракете које циљају Израел, саопштила је Бела кућа.

У пуцњави у јужном делу Тел Авива, у Јафи, погинуле су најмање четири особе, седам је повређено, а двојица нападача су неутрализована, саопштила је израелска полиција, преноси Ројтерс.

Претходно је Израел извео два напада на јужна предграђа главног града Либана, Бејрута. Погођена је и једна вишеспратница у луксузном бејрутском кварту Џнах, али је израелска војска тврдила да је извршила прецизне ударе, не циљајући цивиле.

Портпарол Израелских безбедносних снага Даниел Хагари изјавио је да трупе ИДФ-a неће улазити у Бејрут или било које веће градове у Либану, као и да ће израелска копнена операција у тој земљи бити најкраћа могућа.

Израелски министар одбране Јоав Галант обавестио је америчког министра одбране Лојда Остина о израелским рацијама на Либан и рекао да су Израел и САД сагласни око важности уништавања Хезболахове "инфраструктуре за нападе" дуж израелско-либанске границе.

Шеф канцеларије за медије Хезболаха Мухамед Афиф изјавио је да израелска војска није ушла на територију Либана и упозорио је да су напади групе на Тел Авив неколико сати раније "само почетак".

Реџеп Тајип Ердоган рекао је да ће Турска стати уз Либан и подржати га свим средствима након што је Израел покренуо копнене нападе нату земљу.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи