Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

У нападу на пијацу у Херсону погинуло шест људи; Москва: Изнад више области ПВО обарао дронове и ракете

Рат у Украјини – 951. дан. Погинуло је шест особа у нападу руских снага на напале пијацу у граду Херсону, саопштава Кијев. Руски ПВО системи су током ноћи обарали дронове и ракете изнад руских области и освојених украјинских региона, наводи Москва.

У нападу на пијацу у Херсону погинуло шест људи; Москва: Изнад више области ПВО обарао дронове и ракете У нападу на пијацу у Херсону погинуло шест људи; Москва: Изнад више области ПВО обарао дронове и ракете

Руси улажу велике напоре да заузму Угледар, и крећу се ка истичном делу града. Град је већ у окружењу руских снага са три стране и сада се утврђују у вишеспратницама на периферији Угледара.

Руси су напредовали на важним секторима фронта и рат би могао да се приближи великим градовима, тврди заменик команданта украјинске Треће јуришне бригаде Максим Жорин.

Истакао је да је динамика рата сада веома висока, а да руске трупе само појачавају темпо, док су украјинске јединице исцрпљене и без замена.

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да је ситуација на фронту тешка, након што је саслушао извештаје главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског и начелника Генералштаба Анатолија Баргилевича.

"Веома тешка ситуација", рекао је Зеленски у видео обраћању нацији.

Навео је да се "украјински и амерички тимови" припремају за састанак Контакт групе за одбрану Украјине у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој, "како би се обезбедили резултати у наредним месецима и на фронту и на дипломатском плану”.

Истовремено, председник Русије Владимир Путин похвалио је одлучност и храброст руских војника на фронту.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи