Читај ми!

Еко минијатуре - конзерванси

Конзерванси у храни имају широку примену и без њих је, у глобалном смислу, незамислива производња, складиштење и трговина у ланцима прехрамбеног сектора.

Конзерванси продужавају одрживост хране, превенирају кварења, односно микробиолошке контаминације. Улога конзерванса је и да смање активност воде у храни. Будући да разне хемикалије могу да направе велику штету људском организму, морамо бити свесни шта уносимо кроз храну у наше тело и које количине конзерванса су безбедне по наше здравље.

Уредник Наташа Нешковић

 

 

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом