Дан „Д“ за евро

Лидери ЕУ данас одлучују о судбини евра – да ли ће европска валута доживети крах или ће се наћи формула за излазак из кризе.

Прогнозе нису добре: нема јединства међу чланицама ЕУ у вези са тим како да се реши криза  еврозоне која је започела суновратом грчке економије. И након стотина милијарди евра помоћи, Грчкој прети банкот и избацивање из еврозоне.

Очекивања од данашњег самита у Бриселу су подељена. Док критичари сматрају да  је криза оголила све мане еврозоне, други наводе да су Ангела Меркел и  Никола Саркози одлучни у томе да  узму „ствар у своје руке" и врате  стабилност у ЕУ. Првенствено ради њих самих.

Која решање су реална? Може ли евро да доживи крах? Хоће ли Грчкој отписати дуговања? Какве су политичке ,а какве економске последице у случају  фијаска еврозоне?  Има ли Немачка снаге да предводи опоравак Уније? Да ли Србија  са стрепњом  треба да прати вести из Брисела, односно какве ће последице оне имати по српску економију - нека су од питања на која одговоре тражимо у Оку економије.

Гости су: Борис Беговић, председник Центра за либерално демократске студије и Владимир Чупић, извршни директор Хипо Алпе Адриа групе.

Дешавања из Брисела преноси дописник РТС-а Душан Гајић.

Емисију води: Весна Дамјанић - Бранковић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи