Читај ми!

Око економије: Строжије мере, мање короне

Очување здравља и радних места

За нама је најгори дан од почетка епидемије -  највећи број инфицираних  и преминулих од ковида 19. Јуче је почела примена и строжијих мера - све  се затвара у 9 сати увече, сем апотека и бензинских пумпи. Друге мере за  сада се не помињу, а полицијски час, како је премијерка, рекла није у опцији. Ефекти овог пооштравања очекују се за две недеље. Шта до  тада,а и шта иначе - како да колико - толико да радимо,а да не угрозимо  себе и друге?

Епидемиолози нам осам месеци говоре како да се чувамо од коронавируса,а  сви ми имамо исто питање - како да живимо и функционишемо у доба  короне? Шта смо до сада научили?

Ако је коронавирус као киша, једино што можете да урадите да не  покиснете јесте да отворите кишобран. Или останете код куће. Односно,  ставите маску и избегнете све ризичне контакте.  Како у том случају да  се  живи и ради?  Шта уколико  посао не може да  се обавља од куће? 
Како се сачувати од коронавируса? И то посебно сада када је све ризик  -јер је из дана у дан све  више  заражених, са и без симптома, пуне се  болнице и све је више преминулих.

Које ситуације су најризичније за пренос вируса, да ли су деца заиста  најбезнеднија у школама, шта смо до сада научили о ковиду,  како помоћи  привреди у целости - посебно онима који су највише погодјени - трговини,  услугама, угоститељству и туризму?

Гости Ока економије су министарка трговине, туризма и телекомуникација  Татјана Матић, директорка Института за јавно здравље "Др Милан  Јовановић Батут"  др Верица Јовановић и  др Мирсад Ђерлек, државни  секретар Министарства здравља.

О епидемиолошкој и економској ситуацији у Новом Саду говори  градоначелник Милош Вучевић са којим разговара новинар РТС-а Милан Срдић.

 Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи