Око економије - Гувернер у доба короне

Како одржати стабилан динар и ниску инфлацију?

И пре короне, гувернер НБС Јоргованка Табаковић се ретко појављивала у јавности,а још ређе је давала интервјуе. Након последње одлуке да се за још два месеца продужи мораторијум на отплату кредита за Око економије гувернерка говори о томе колико је ова одлука важна за очување "нормалног" живота, односно колико је предах од плаћања рата од укупно пет месеци кључан за грађане и за привреду у време када је мање посла, а више неизвесности.

Истовремено, НБС сваког дана ради на очувању стабилног динара, за који поједини стручњаци кажу да је и даље прецењен и да не осликава право стање економије.

Да ли, са друге стране - стање економије осликава тренутна инфлација?
Колико су цене стабилне, да ли је епидемија угрозила планове НБС о очувању планиране инфлације?
Која је цена непромењеног курса и да ли НБС мора дневно да интервенише како грађани не би имали додатне муке и са растом евра?

О свим тим питањима, али и очекиваним ефектима мораторијума на отплату кредита, плановима о могућим новим мерама помоћи због епидемије, кретању референтне каматне стопе, сарадњи са новом Владом и банкама и каква нас чека 2021. година, Весна Дамјанић разговара са гошћом РТС-а гувернером Јоргованком Табаковић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи