Око: Србија на новом Путу свиле

Јачање веза Београд - Пекинг.

Иако је престоница Кина од Београда удаљена више од седам хиљада километара, последњих година та удаљеност се смањује захваљујући јачању политичких и економских веза. Српска делегација на челу са председником Александром Вучићем борави у Кини где учествује на другом економском самиту "Један појас, један пут".

То је прилика за шести састанак председника Србије са кинеским преседником Си Ђинпингом, као и за 16 сусрет са председником Русије Владимиром Путином. Истовремено, предвиђено је потписивање нових економских споразума у вези са железничком и путном инфраструктуром, као и изградњом технолошког парка у Београду.

Србија се међу првима првим придружила Пекингу на њиховом историјском пројекту "Један појас, један пут" пре седам година који би требало да повеже Кину са Европом на новом Путу свиле.

Као резулат те сарадње је јачање политичких веза, укључујући већу подршку Србији у очувању територијалог интегритета и суверенитета, и инвестиције Кине у пројекте вредне 10 милијарди долара, што је највише у поређењу са земљама у региону.

Односи две земље су тема и емисије Око, а гости су генерални секретар Председника Србије Никола Селаковић и Катарина Зекић, сарадница Института за међународну политику и привреду.

Са најновијим вестима из Пекинга извештава новинар РТСа Бојан Бркић.

Емисију води и уредјује Весна Дамјанић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи