Ексклузивно са Миром Адањом Полак-Уметник свог заната, Далибор Кимчетић

Далибор Кимчетић је одмах знао шта хоће. Са 17 година уписао се у школу за куваре и са звањем кулинарског техничара и посластичара самоуверено је изабрао пут у сам врх кулинарства.

Први посао добио је у чувеном бечком хотелу "Сахер", где је уз познате куваре пекао умеће и давао лични печат сваком јелу. Примећен од оних који знају шта је добар залогај - постаје кувар многих важних личности. Кува за званичнике широм Европе, спрема вечере амбасадорима, познатим светским бизнисменима и личностима из света уметности и политике.

Дискретан у свом послу и посвећен, задобио је поверење многих који знају шта значи пустити некога близу да води рачуна о њиховој храни.

Невероватним ентузијазмом задржао је блиску везу са породицом на Голији, одакле потиче. Родитељи и он сам имају велико имање са преко сто оваца на планини са које је потекао.

Као постулат свог заната истиче да је тајна доброг укуса првенствено у природним састојцима и једноставним рецептима. Често ради на иновацијама наших традиционалних јела.

Далибор Кимчетић истакао се међу осталим куварима једноставношћу. На великом окупљању европских кувара у Београду, био је међу својим колегама којима је заједничко то што ресторани у којима кувају поседују Мишленову звездицу управо захваљујући њиховом умећу. Том приликом је послуживао мале залогаје са паштетом чаробног укуса.

Интернационални менаджер Мишленових ресторана Љубица Комленић истиче његову различитост. Ових дана га у Италији чека посебно признање, где ће професионални куварски ножеви имати угравирано његово име.

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње