НТЦ квиз: Без руку и ногу, а скаче и лети

Изазови су спремни! Такмичари су спремни! Концентрација је ту! Идеје лете у свим смеровима. Машта надлеће студио нашег "НТЦ квиза“ и чека прави знак да атерира. На чије ће раме чешће слетати и коме ће то донети победу, сазнаћете ако останете са нама. Контролор лета је, као и увек, наш Аца Радојичић!

И... полећемо на место где идеје толико лете да се међу собом сударају. Са једне стране лете идеје тима који чине ученици Основне школе "Иво Андрић“ из Београда. Њихова школа носи име по нашем једином нобеловцу, али зар не би било мало нескромно да тим добије име "Нобеловци“? Свакако да да. И зато Аца смишља нову идеју. Како се ова школа налази у делу Београда који се зове Канарево брдо, екипа добија име Канаринци.

"НТЦ квиз", екипа Жапци

Са друге стране идеје лете из глава тима који чине ученици Основне школе „Андра Савчић“ из Ваљева. Ваљево је град кроз који протиче река у чијем се имену крије мала водена површина, а у тој малој воденој површини живи име овог тима. Река која протиче кроз Ваљево је Колубара. У њој се крије бара, а у бари живе жабе. Отуда долази име за други тим и оно глави – Жапци.

Тим Канаринци, игра НТЦ ребуси
Тим Канаринци, игра НТЦ ребуси

Идеје лете толико брзином, да Аца једва успева да их све похвата и смести на табелу. Јурење поена прати цело ово такмичење, а највећа неизвесност налази се у последњој игри. Такмичари морају да буду брзи, спретни, да мисле кроз покрет и реше задатак који је као нека необична питалица; на пример, шта нема ни руке, ни ноге, а скаче и лети?

"НТЦ квиз"

Ако сте ипак у термину емисије на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи ртспланета.рс или yоутубе-каналу.

"НТЦ квиз"

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутори питања Вук Рајовић, Марина Илић, Паула Рајда, Марина Зељковић, Катарина Рајовић и Немања Бојанић. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић СевдахБАБY, спикер Драган Вучелић, монтажер Бојан Филиповић, директор фотографије Марко Микић и редитељ Миодраг Коларић. Највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Александар Радојичић! Квиз је произведен у сарадњи Редакције дечјег програма РТС-а и продукције Традегатор ДОО, а уз подршку Министартсва просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи