45 година ТВ серије ,,Више од игре“

Заводљива телевизија: Креатори серије – Више од игре

Више од игре настаје у изузетно плодној клими, такозваном златном добу Телевизије Београд. У време када су настала култна остварења као што су Отписани, Грлом у јагоде, Образ уз образ и Позориште у кући.

Заводљива телевизија: Креатори серије – Више од игре Заводљива телевизија: Креатори серије – Више од игре

Баш као да потврђује неразмрсиве друштвено-политичке ребусе из сопствене приче, серија ,,Више од игре” није глатко прошла на програмском савету Телевизије - замерано је запостављање комунистичких идеала у корист предратног грађанског елемента. Више од годину дана је трајала ова борба да се задржи уметнички интегритет серије, да би тек 1977. добила зелено светло.

Серија је имала бројне репризе и данас плени својом богатом и слојевитом нарацијом, и додатном, временом стеченом патином. Можемо слободно рећи да је Стојановићев и Шотрин приказ једне раније епохе оставио важну и лепу лекцију савременим ауторима, успоставивши се као камен-темељац и савременог, модерног серијског програма који се бави епохом.

У емисији учествују: Здравко Шотра, редитељ, др Ратко Божовић, социолог, др Предраг Марковић, историчар, ФМК и др Александар С. Јанковић, професор историје филма, ФДУ.

Уредник и сценариста Лидија Божић

 

Реприза , 19. септембар у 01:45 и 09:45

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару