Читај ми!

Пешић добија Специјалну награду за изузетна достигнућа у тренерској каријери

Удружење кошаркашких тренера Србије на посебан начин исказаће велику захвалност Светиславу Пешићу за огроман допринос који је дао за развој српске кошарке.

Сада већ бившем селектору Србије, са којом је у последње две године освојио сребро на Светском првенству у Манили и бронзу на Олимпијским играма у Паризу, биће уручена Специјална награда УКТС за изузетна достигнућа у тренерској каријери.

Свечаност ће бити употпуњена предавањем, које ће популарни Кари одржати на тему "Тренерски изазови, препреке и одлуке у процесу до циља", а све ће бити уприличено у хали "Мастер" у Земуну 21. септембра са почетком у 12 часова.

"Пешић је већ добитник највишег признања које додељује наше тренерско удружење - Награде за животно дело, али смо имали потребу да му доделимо и ову нову награду и тако изразимо посебну захвалност за све што је урадио за наш спорт. Ово признање је заиста јединствено и пуно симболике и истиче најновије Пешићеве успехе", истакао је генерални секретар УКТС Страхиња Васиљевић.

"Ово драгоцено предавање, које ће одржати Пешић биће наставак перманентног стручног усавршавања наших тренера које плански спроводимо. Такође, морам да нагласим да смо и веома поносни на чињеницу да смо осмогодишњу сарадњу са Факултетом за спорт Универзитета 'Унион - Никола Тесла' овог пролећа крунисали и новом етапом, пошто је УКТС за 130 својих чланова обезбедило стипендије за курс спортског оперативног тренера - спортског учитеља за рад са децом.“

“То је заиста био пионирски подухват, јер је то јединствени пример у нашем спорту да је неко удружење стипендијама стало иза својих чланова и омогућило бесплатан курс спортског оперативног тренера", додао је Васиљевић.

Сумирајући изузетно успешну годину за УКТС, Васиљевић је још једном подвукао да је организација Београдске кошаркашке клинике Душан Ивковић, била изванредна уз учешће изузетних предавача. Међу предавачима су били искусни НБА стручњак Стивен Клифорд, тренер мадридског Реала Ћус Матео, некадашњи шеф струке Париза Томас Исало и српски стручњак на клупи Лондона Петар Божић.

"Сви они су дали немерљив допринос традиционалном квалитету најпознатијег и најеминентнијег тренерског семинара у свету. Београдска кошаркашка клиника Душан Ивковић окупила је и ове године врхунске стручњаке под обручима, а предавања је пратило преко 1.500 кошаркашких тренера из Србије и преко 130 иностраних тренера.“

“Београд је још једном био уцртан на кошаркашкој мапи света као истински центар, а управо су предавачи најбоље говорили о квалитету и стручности овог семинара у Београду", констатовао је Васиљевић.

"Данас се навршава три године од смрти Душана Ивковића, али његов лик и дело и даље живе и кроз овај семинар чији је он био идејни творац. Трудићемо се да и у годинама које долазе Клиника и даље носи епитет најбољег тренерског семинара у свету", закључио је Васиљевић.

уторак, 17. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи