Читај ми!

Шаренац и Кузмановић о Дуди Ивковићу: Ауторитет какав нам данас недостаје

Коментатор РТС-а Слободан Шаренац и стручни консултант, уједно бивши кошаркаш Владимир Кузмановић говорили су у "Јутарњем програму" о легендарном тренеру Душану Дуди Ивковићу, који је преминуо пре три године на данашњи дан.

Један од највећих европских кошаркашких тренера свих времена Душан Дуда Ивковић преминуо је на данашњи дан 2021. године. У изузетно дугој и богатој каријери је највеће успехе забележио са репрезентацијама СФРЈ, СРЈ и независне Србије.

Водио је националне селекције до једног светског и три европска злата, олимпијског и европског сребра, као и злата на Универзијади 1987. године.

Бивши кошаркаш Владимир Кузмановић поделио је своје искуство са Ивковићем, који га је тренирао неколико дана као јуниора у ОКК Београду.

"Жао ми је што нисам сарађивао са њим. На мене је имао фантастичан утицај, а тренирао ме укупно пет дана, баш у периоду почетка деведесетих. Увек је знао о мојој каријери више него што сам мислио и такав је био према свим играчима. Волео је кошарку и пратио је, знао довољно, зато јесте и био то што је био. Три године касније осећамо да смо изгубили велики ауторитет у кошарци, какви на недостају", рекао је Кузмановић у "Јутарњем програму".

Коментатор РТС-а Слободан Шаренац сагласан је са Кузмановићем по питању Ивковићевог ауторитета и строгости.

"Инстистирао је на том ауторитету, да мора да се зна од почетка до краја ко је за шта одговоран, би је изузетно добар и строг тренер. Једном приликом сам питао Жељка Обрадовића и њега зашто попушта та строгост, на шта ми је речено да је данас ваки играч посебна индивидуа, да је лакше било раније неком 'почупати уво'. Сад имају своја права. Та строгоћа се прави кроз ауторитет. Према новинарима никад није био без одговора. Држао је кошарку у малом прсту, о чему говоре и титуле. Изванредан сарадник и човек, али врло строг тренер", навео је Шаренац.

Шаренац је истакао да је Дуда увек има развојни план, било који клуб да води.

"Увек је имао план. Кад је отишао у ЦСКА имаје тим за титулу, али је он одговорио да се ништа не прави преко ноћи. Пожељно је да се направи систем и стабилан клуб", рекао је Шаренац.

Остатак гостовања погледајте у видео-снимку на почетку текста.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи