Студенти из Србије освојили треће место на престижном европском такмичењу

Четири најбоља студента из Србије, са Електротехничког факултета у Београду и Факултета техничких наука у Чачку, освојила су треће место на престижном такмичењу „Seeds for the Future“ у Риму.

Студенти из Србије освојили треће место на престижном европском такмичењу Студенти из Србије освојили треће место на престижном европском такмичењу

Реч је о програму за младе таленте компаније Huawei који је ове године окупио 145 најбољих студената из 23 европске земље, заједно са 10 студената са Универзитета Cinghua у Кини. Интерактивна петодневна едукација у Риму била је уједно и прво окупљање младих талената уживо, након неколико година одржавања програма онлајн.

На овогодишњем програму „Seeds for the Future“ студенти су имали прилику да учествују у интерактивним радионицама и панел дискусијама, усаврше своје дигиталне вештине, као и да чују драгоцене савете стручњака из индустрије и представника академске заједнице. Млади таленти су такође могли да науче више оиновацијама, дигитализацији, одрживости и предузетништву.

На догађају су представљена и заједничка достигнућа талентованих будућих ИКТ стручњака и лидера, који су претходно похађали програме обуке организоване у својим земљама.

Студенти су током петодневне едукације имали прилику и да се упознају са напредним технологијама као што су 5Г и вештачка интелигенција, а осим нових знања о ИКТ-у, добили су и драгоцен увид у пословање једне од водећих светских технолошких компанија.

Студентима је добродошлицу пожелео виши потпредседник Huawei Europe, Radoslaw Кедзиа.

„Неговање ИКТ талената посебно је важно у временукад се крећемо сложеним путем дигиталног доба. Европа стоји на челу технолошког прогреса и императив је да улажемо у образовање и развој наших младих стручњака. Негујући њихове вештине и пружајући им праве алате и могућности, обезбеђујемо да Европа остане лидер глобалног дигиталног пејзажа”, истакао је Кедзиа.

„Seeds for the Future“   представља један од најважнијих програма друштвене одговорности компаније Huawei чији је циљ да негује локалне ИКТ таленте и младе лидере, и промовише развој дигиталних заједница.

У оквиру програма „Seeds Alumni“ Huawei окупља све нове и бивше учеснике програма широм света. Тако компанија наставља да ради са свим садашњим и бившим студентима на промовисању дигиталне трансформације и организује различите активности за изградњу односа међу бившим студентима и унапређење њиховог утицаја широм света.

О програму „Seeds for the Future“   

Покренут 2008. године, програм за младе таленте компаније Huawei „Seeds for the Future“, намењен студентима информационих технологија, до сада је окупио више од 15.000 студената из целог света.

У склопу програма, студенти су имали прилике да бораве у Шенжену и да упознају технологије које је развила и које примењује водећа светска ИТ компанија. Дигиталне вештине и дигитална писменост су кључни за развој дигиталне економије, а снажна база талената показала се као кључни покретач дигиталне трансформације и економског раста.

Основни циљ програма је да омогући студентима да стекну практично искуство из прве руке у једној од највећих светских технолошких компанија и да им пренесе знања о дигиталним вештинама која су им потребна да остану конкурентни на тржишту рада и подрже развој привреде и друштва у целини. 

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару