„Скорпионси“ објављују компилацију са најбољим баладама

Бенд „Скорпионс“, који ће први пут наступити у Србији 7. децембра, одлучио је да објави издање са најлепшим баладама из свог богатог опуса. Албум је назван "Born to Touch Your Feelings".

„Скорпионси“ објављују компилацију са најбољим баладама „Скорпионси“ објављују компилацију са најбољим баладама

„Значење наших балада је увек вишеслојно, зато није изненађење да песма као што је Wind of Change прихваћена са еуфоријом на овогодишњој турнеји по Америци. Обожаваоци ову песму више не доводе у везу са падом Берлинског зида и гвоздене завесе, већ са тренутном ситуацијом, жељом за променом, надом за свет без нуклеарних претњи и грађанских ратова и молбом за мир“, објашњава певач Клаус Мајне.

Гитариста „Скорпионса“ Матијас Јабс истиче да их обожаваоци деценијама виде у светлу великих балада као што су Send Me an Angel, Still Loving You и Holiday, што је, како додаје, вредно поштовања.

Током осамдесетих, Французи су били толико опчињени хитом Still Loving You (1984), да су масовно давали деци име Sly по првим словима песме.

Уз познате хитове на албуму Born to Touch Your Feelings” наћи ће се и три нове баладе, за које чланови бенда искрено верују да су блага која треба открити -“ Gypsy Life, Eye of the Storm, When the Smoke Is Going Down.

Ту су такође и “Melrose Avenue”, композиција коју је аутор Матијас Јабс посветио чувеној авенији у Лос Анђелесу, као и дубоко емотивна љубавна изјава Always Be With You коју је написао такође гитариста групе Рудолф Шенкер.

Прошло је 50 година од када се првобитна постава „Скорпионса“ отиснула у отрцаном аутобусу на своју прву турнеју по пабовима, гаражама и двориштима Доње Саксоније у Немачкој.

Године 1992. добили су "Echo" награду за најбољу немачку групу, 1994. освојили су "World Music Award" и добили признање у виду места на холивудској стази "Rock Walk of Fame", док су 2009. године освојили награду за животно дело.

Каталог „Скорпионса“ препун је златних и платинастих тиража, а до сада су продали више од 100 милиона носача звука.

Оно што такође краси овај бенд је дизајн издања, па им је тако уметник Готфрид Хелнвајн дизајнирао омот за албум Blackout, а чувени Хелмут Њутон легендарну фотографију за омот албума Love at First Sting”.

За потребе албума “Born to Touch Your Feelings бенд се удружио са уметницом Елен фон Увнерт. „Веома сам срећан, јер нисам дуго убеђивао Елен да нам уради фантастичну фотографију за насловну страну“, открива Мајне.

Продуценти албума са највећим хитовима „Скорпионса“ су искусни Микаел Норд Андерсон и Мартин Хансен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи