Ловано, Коен, Мозис, „Фиш ин оил“ свирају џез у Панчеву

Звезде светског, европског и домаћег џеза, међу којима и Џо Ловано, Тим Берн, Авишај Коен, Чајна Мозис, Данијел Ердман, Амброз Акинмусире, „Фиш ин оил“... наступиће у оквиру програма Панчевачког џез фестивала који почиње сутра у Културном центру Панчево.

Овај прворазредни културни догађај траје до 5. новембра.

Саксофониста Џо Ловано, један од музичара који на светској џез сцени опстају већ деценијама на самом врху, биће гост прве вечери јубиларног 20. Панчевачког џет фестивала.

Исте вечери, 2. новембра, од 20.30 часова, на програму је и концерт америчког саксофонисте Тима Берна и његовог састава „Снејкоил“ (Snakeoil), као и бесплатан концерт мађарског састава „Канаро“ (Canarro).

Друге фестивалске вечери, у петак, 3. новембра у 22.00, у дворани Културног центра Панчева наступиће трубач Авишај Коен, један од најперспективнијих музичара данашње џез сцене.

У истом простору, нешто раније, од 20.30, наступа и интернационални једанаесточлани састав Владимира Николова и Срђана Ивановића, који промовише нови пројекат под називом "Artistry in Broken Rhythm".

Чајна Мозис, једна од тренутно најпопуларнијих џез вокала данашњице, наступиће треће вечери јубиларног, двадесетог Панчевачког џез фестивала, у суботу, 4. новембра у дворани Културног центра Панчева.

На концерту у Панчеву, који ће бити део актуелне велике европске турнеје, Чајна Мозис промовише свој актуелни албум Nightintales.

Исте вечери, на програму је и концерт београдског састава „Фиш ин оил“ (Fish in Oil), домаће концертне атракције која врхунски функционише не само у клубовима, већ и на џез фестивалима широм региона.

Последње фестивалско вече резервисано је за наступе немачког саксофонисте Данијела Ердмана, једног од хероја европског џеза, као и Амброза Акинмусиреа, вансеријског талента, најперспективнијег младог трубача данашњице.

Амброз промовише овогодишњи албум A Rift in Decorum: Live at the Village Vanguard, концертни, двоструки ЦД, на којем свира неке од познатих нумера из властитог репертоара, али и нове композиције које су први пут одсвиране на живим наступима.

Такође, у оквиру џем сешн програма у Фоајеу Културног центра Панчева, од петка до недеље (3-5. новембра) наступаће домаћи састав "Schиме trio" са гостима, а публика ће моћи да погледа и изложбу фотографија Објективом субјективно - џезерски: „Eл Гвојос“, Желимира Гвојића, познатијег као Ел Гвојос.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи