Џез за 22. век у завршници 33. Џез фестивала

Фуриозним и фантастичним наступом, група Донија Мекаслина отворила је завршно вече Београдског џез фестивала у Центру „Сава“. За сам крај фестивала Матија Дедић са Василом Хаџимановим, а затим са Џином Џексоном и Јорисом Тепеом.

Саксофониста светске репутације Дони Мекаслин предводио је свој изузетни квартет у извођењу футуристичког џеза, који се апсолутно слаже са слоганом овогодишњег фестивала - “Визије новог храброг џеза 21. века”.

Прослављени амерички саксофониста поручио је београдској публици да ће јој се на следећем наступу обратити на српском. Потом је уследила добро позната мешавина електронике, плесне музике, фанка и џеза, по којој је Мекаслинов бенд познат у целом свету.

Публика у Центру „Сава“ повремено је еуфорично реаговала, јер је испред себе на сцени имала светски познате музичаре током фантастичног наступа.

Музика коју је Мекаслин са својим бендом изводио личила је на саундтрек за неки научно-фантастични филм из 22. века.

Посебан омаж амерички џезери одали су преминулом великану светске музичке сцене, Дејвиду Боувију, одсвиравши две његове нумере, једну у регуларном делу наступа, а другу на бис.

Овим концертом, Београдски џез фестивал потврдио је статус прворазредног културног догађаја у регији, а београдска публика имала је прилику да ужива у врхунском извођењу светски познатих музичара.

У наставку програма на сцену је изашао хрватски џез пијаниста Матија Дедић, који је у три сегмента демонстрирао врхунски инструментални стандард и статус једног од најцењенијих џез музичара у региону.

Осим соло наступа, Дедић је поделио сцену са нашим најбољим џез пијанистом Василом Хаџимановим. У завршници концерта, Дедић је свирао са Џином Џексоном и Јорисом Тепеом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи