Читај ми!

Прибој, младића ударила струја када се попео на вагон

Младић је тешко повређен услед струјног удара, када се попео на вагон на железничкој станици у Прибоју.

У железничкој станици Прибој тешко је повређен младић услед струјног удара из контактне мреже, саопштила је "Инфраструктура железнице Србије".

Незгода се догодила пошто се младић попео на вагон који се налазио на шестом станичном колосеку.

Хитна помоћ одвезла је повређеног младића са места несреће у болницу.

Младић се, како се наводи, попео на један од вагона који су били у железничкој станици Прибој. Том приликом ушао је у струјно коло изнад пруге и доживео струјни удар.

У саопштењу се подсећа да кроз контактну мрежу изнад пруге пролази струја јачине од 25 хиљада волти и да није потребно да се додирну струјни водови да би дошло до струјног удара.

Довољно је да се само уђе у струјно коло, које може бити и пар метара удаљено од контактне мреже, упозорава "Инфраструктура железнице Србије".

Просечно годишње настрада пет углавном младих особа од струјног удара из контактне мреже, најчашће приликом пењања на вагоне, наводи се у саопштењу.

Инфраструктура железнице Србије зато поново апелује и упозорава да се не пење на вагоне, да је то најстроже забрањено и опасно по живот, и да се у станицама поштују знакови упозорења, јер се такви случајеви готово по правилу завршавају трагично.

недеља, 08. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару