Читај ми!

"Ласт минит" понуде – где на одмор у "задњи" час и за колико новца можете да летујете у Грчкој

У другој половини августа "царују" ласт минит понуде. Летовање у последњи минут је већ годинама најповољнија опција за многе. Директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије Александар Сеничић наводи за РТС да се десетодневни аранжман за летовање у Грчкој, који укључује аутобуски превоз и смештај, може пронаћи по цени између 120 до 180 евра.

Летња сезона је у пуном јеку, а они који до сада нису искористили годишњи одмор, одлучују се за летовање у септембру, па чак и у октобру.

Према речима Александра Сеничића, директора Националне асоцијације туристичких агенција (ЈУТА), када су у питању "ласт минит" понуде, десетодневни аранжман за летовање у Грчкој који укључује аутобуски превоз и смештај може се пронаћи по цени између 120 до 180 евра. 

"За Грчку, за коју влада највеће интересовање, од почетка септембра можемо очекивати цене које су биле негде крајем маја и почетком јуна, то су те хит цене да тако кажемо, за које нема поређења кад је реч са другим понудама. Дакле, аранжман који обухвата боравак од десет дана у апартманима са превозом може се пронаћи по цени негде између 120 и 180 евра у септембру", каже Сеничић.

Указује да је то јако привлачна цена, те да се све већи број људи, који могу да одложе своје одморе за крај сезоне, одлучује за "ласт минит" понуде.

"Људи се одлучују за то, па чак и људи са школском децом који немају довољно велики буџет да у току сезоне то исто плате и неки три, четири или пет пута чак скупље него у септембру. Кренуло се са 'ласт минит' понудама, када се појави нешто што вам се допада треба то што пре купити јер врло се брзо прода. Клима нам иде у прилог. Дакле, неће баш бити много хладније у септембру како ствари стоје", наводи Сеничић.

Указује да је мали недостатак "ласт минит" понуда тај да постоји све мање простора за избор, па они који сада јуре летовање у наредном месецу, често морају да праве компромисе.

"Само оно што није продато или оно што је остало из неког разлога на тржишту или је неко отказао из неких разлога се појављује као 'ласт минит' понуда. Дакле, врло је конкретна ствар, ради са одређеном месту, одређеној вили кад говоримо рецимо о Грчкој. Кад говоримо о овим другим дестинацијама онда су то хотели којима је остала нека соба, дакле, да се нуде собе по ценама које могу да буду и до 20, 30, па и 35 одсто јефтиније, дакле, значајно јефтиније кад говоримо о августу и почетку септембра", каже Сеничић.

Указује да су Египат, Кипар и Малта дестинације где се можете купати и у октобру.  

"Ми имамо у понуди огроман избор дестинација до краја септембра. Све оне дестинације које смо помињали на почетку сезоне, дакле почев од Грчке која је 15-ак, 20 година дестинација на коју одлази највећи број наших туриста, па рецимо Црне Горе, Турске Туниса, Египта, Бугарске, Шпаније, Италије, Кипра, Малте, то су све дестинације које наши гости посећују током лета и наравно поласци ће бити све негде до краја септембра, па чак и током октобра", каже Сеничић.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару