Читај ми!

Тајне људског тела

Да ли се мозак одмара? Да ли је мозак метеоропата или да ли је мозак контролни центар нашег тела? Како су кости представљале статусни симбол и идеал лепоте; Да ли племићи стварно имају плаву крв? Шта је порфирија? Зашто мириси буде успомене? или Како наше жлезде шаљу сигнале телу да се бори или да бежи...

Придружите нам се на узбудљивом путовању кроз нову едукативну серију која открива невероватне тајне које се крију унутар нас.

Серија "Тајне људског тела" води вас кроз детаљан приказ сваког система органа, пружајући увид на које начине наше тело функционише, преживљава и прилагођава се свакодневним изазовима. У свакој епизоди, а има их 11, приказујемо системе органа, почев од Нервног, Скелетног, Мишићног..., па све до Репродуктивног и Ендокриног система са којим заокружујемо наше путовање кроз људско тело.

Главни наратор у емисијама је биолог Александра Патенковић, која ће заједно са младим сарадницима као пазле слагати занимљиве приче и чињенице које повезују биологију, антропологију и уметност, стварајући богату и шаролику слику о нашем телу.

Серија "Тајне људског тела" пружа савршен начин да разумемо како функционишемо као целина и зашто је здравље сваког органа кључно за опште стање нашег тела.

Концепт емитовања серије "Тајне људског тела" је осмишљен тако да задржи пажњу гледалаца током целе недеље кроз комбинацију кратких прича и комплетне емисије. Сваког радног дана од понедељка до четвртка, емитују се кратке минијатуре које представљају различите теме везане за један систем људског тела, док им петак нуди прилику да погледају све теме заједно у једној емисији, чиме се заокружује целокупна прича о систему који се обрађује те недеље.

Придружите нам се у овој узбудљивој авантури и сазнајте колико је људско тело заиста чудесно!

Уредник серије: Блаженка Бијелић

Сценариста и главни наратор: Др Александра Патенковић

Сарадници: Кристина Филиповић, Сара Станић, Јована Трифуљеско, Марта Јовановић и Стефан Пејић

Монтажер: Ненад Џодић

Дизајнер тона: Драгана Робертсон

Директор фотографије: Драган Лапчевић

Редитељ: Марко Јефтић

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи