Читај ми!

Игре музичких великана

Овогодишњи Бемус под слоганом "Игре музичких великана” почиње 1. октобра концертом тенора Јонаса Кауфмана, а затвара се 26. октобра наступом пијанисте Симона Трпческог.

Током три и по недеље Београдске музичке свечаности представиће и друге значајне солисте, анасмбле и оркестре. О најстаријем и највећем домаћем фестивалу уметничке музике говори маестро Бојан Суђић, уметнички директор Бемуса, гост Културног дневника.

У емисији извештавамо са концерта Симфонијског оркетра РТС-а који изводи музику из опера Рихарда Вагнера "Прстен без речи". Аранжман одабраних делова оркестарске музике из чувеног циклуса "Прстен Нибелунга" потписује диригент Лорен Мазел.

Тема емисије је и девета уметност - стрип и илустрације, као и врхунска остварења у домаћим и у светским оквирима на отварању 21. Међународног салона стрипа.

На овогодишњем Битефу први пут у Србији гостује Комеди франсез, чувена позоришна институција са вишевековном традицијом. Представа "Хекуба, не Хекуба" отвара унивезалне теме патње, правде и мајчинске љубави.

У Културном дневнику и о избору из богатог опуса филмова Алфреда Хичкока у Југословенској кинотеци којим се обележава 125 година од рођења великана светског филма.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић

Реализатор Марко Шотра

Монтажер Мирјана Милосављевић

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи