Читај ми!

In corpore sano

Ана Ђурић Констракта гошћа је Културног дневника поводом првог солистичког концерта у Београду након две деценије каријере.

У емисији говоримо о избору за чланство и предстојеће програме представљене на годишњој конференцији у Српској академији наука и уметности.

Наша тема су и традиционални фестивал Мокрањчеви дани у Неготину, као и нови програм Културног центра Београда - "Teen Kino".

На паралелним изложбама у Галерији Факултета ликовних уметности и Галерији УЛУС изложено је 20 графика - дрвореза великог формата Димитрија Пецића, у Задужбини Доситеја Обрадовића говорило се о књизи "Сазвежђа Павла Соларића: у потрази за савршеном прошлошћу Словена" Персиде Лазаревић ди Ђакомо.

У рубрици "Свет" наша тема је реконструкција катедрале у Утрехту.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Шимон Цубота

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков