Милојевић пред Бенфику: Рекао сам играчима да треба да уживамо, имамо малих проблема

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је на конференцији за медије дан уочи дуела са Бенфиком у првом колу Лиге шампиона да очекује добру утакмицу против феноменалног противника. Истиче да је играчима рекао да треба да уживају, али очекује од њих да изађу храбро и раде оно што што су тренирали.

Милојевић пред Бенфику: Рекао сам играчима да треба да уживамо, имамо малих проблема Милојевић пред Бенфику: Рекао сам играчима да треба да уживамо, имамо малих проблема

Фудбалери Црвене звезде у четвртак започињу учешће у реформисаној Лиги шампиона, а противник у првом колу биће им Бенфика, коју ће сутра од 18.45 угостити на Стадиону "Рајко Митић" у Београду.

Дан уочи дуела са португалским великаном, тренер црвено-белих Владан Милојевић рекао је на конференцији за медије да је поносан на пласман у Лигу шампиона и да је увек тешко проћи квалификације.

"Полако почињемо да се навикавамо на нову фудбалску еру и посебно сам поносан што је Црвена звезда учесник новог формата. Борили смо се за ово, желели смо да будемо са најбољима и велика нам је част што ћемо угостити овако велике тимове", истакао је Милојевић.

Рекао је да се екипа спрема као за сваку другу утакмицу и да је играчима рекао да треба да уживају.

"Они су довели ове екипе у Београд. То је велики успех. Ми нисмо велика земља. Можемо поносно да се такмичимо и носим грб нашег клуба, да га поносно представљамо. Представљамо и Београд, где ће се сви гости и навијачи других тимова уверити у лепоту нашег града. Моји играчи представљају и земљу Србију", нагласио је Милојевић.

Што се тима тиче, напоменуо је да има малих проблема и да ће тек видети са каквом ће екипом почети утакмицу у четвртак. Појаснио је да нису у питању повреде, него нови играчи који још увек нису на адекватном физичком нивоу.

"Видећу са медицинским особљем колико на кога могу да рачунам. Није размишљање само о првих 11. Утакмица траје 90 и неки минут. Има још да се игра, почетак је сезоне, не бих волео неког играча због мање минутаже да изгубим на дужи период. Морамо да будемо мудри и паметни", истакао је Милојевић.

О противнику каже да је велики клуб на који не треба превише трошити речи

"Са неким повређеним играчима механизам им је мало поремећен, али доласком новог тренера стигла је и нова енергија. Очекујем добру утакмицу против феноменалног противника. Могу да обећам да ћемо сигурно дати све од себе. Морамо да изађемо храбро и одрадимо оно што смо се договарали на тренингу. Остало ћемо видети после утакмице", рекао је тренер црвено-белих.

Од својих изабраника очекује само да на терену испоруче максимум и не жели да прогнозира ко је фаворит.

"Играмо Лигу шампиона против велике Бенфике. Ми смо спортисти, даћемо све од себе. Нећу мојим играчима причати да ли смо фаворити, то је прича за новинаре и медијски је интересантно. Морамо да будемо фоксуирани на тренинг и шта радимо. Хоћу да имају самопоуздање, верују и себе и знају да смо добрар тим", истакао је Милојевић.

Не плаши се пораза и верује да ће одлучивати ситнице...

"Питали сте ме и пред Ливерпул да ли сам се уплашио јер је Марибор изгубио 7:0 од њих. Не гледам у том правцу. Па шта и да изгубимо? Хоћемо да играмо фудбал и да уживамо. Ми јесмо мала земља која је у елитном такмичењу. Није то сензација и није успех Владана Милојевића, већ Црвене звезде као бившег европског првака. Није ово борба Давида против Голијата, већ нас очекује лепа утакмица против великана. Знам доста о њима, причао сам са Фејсом. Долази нам у госте велики клуб и не смемо да се плашимо. Морамо да будемо храбри, да се боримо. Видећемо на крају шта и како, али морамо да будемо искрени према себи. Ситница ће да одлучи - аут, прекид, фаул", закључио је Владан Милојевић.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи