Читај ми!

Женска трка 6. октобра на Ади Циганлији, на старту више од 2.500 учесница

Београдски маратон у сарадњи са компанијом ДМ организоваће традиционалну и све популарнију Женску трку, која ће се одржати на Ади Циганлији у недељу 6. октобра. Старт је заказан за 10 сати, а трчи се под слоганом: "Ја то могу".

Трка у дужини од 7,7 километара око Савског језера имаће  17. издање и намењена је женама свих генерација.

Као и претходних година, циљ је да се на овај начин промовише значај физичке активности, посебно трчања и ходања, као превенције у очувању здравља, али и дружење, уз јачање солидарности кроз подршку и мотивацију.

Директор Београдског маратона Дарко Хабуш подсетио је колики значај има ова манифестација и додао да се очекује око 2.500 учесница.

"Традиционална ДМ Женска трка је тркачки догађај у организацији Београдског маратона на који смо веома поносни, јер број учесница расте из године у годину, што је јасан показатељ да интересовање за здрав и активан живот међу женском популацијом расте. Ове године ће захваљујући ангажовању Фондације ’Хероји Београдског маратона’, у сарадњи с нашим насловним спонзором Женска трка попримити и хуманитарни карактер. Жене ће трчати за помоћ женама, чиме ће показати своју солидарност, али и уживати на стази у јединственом тркачком угођају и лепом дружењу", истакао је Хабуш на конференцији за медије.

Као припрема за трку 21. и 28. септембра с почетком у девет часова на Ади Циганлији биће одржани јавни тренинзи, како би све учеснице биле што спремније за трку, додао је он.

"Пријатељи ДМ Женске трке су Град Београд и ЈП Ада Циганлија и хвала им што ће бити наши добри домаћини  на Ади Циганлији", поручио је Хабуш.

Менаџерка маркетинга и комуникација у компанији ДМ Србија и Северна Македонија

Светлана Јовановић Митић, нагласила је успешну сарадњи на организацији трке.

"Како је брига о женском здрављу на врху листе наших приоритета, ми у ДМ-у настављамо са конкретним иницијативама и активностима којима подржавамо једна другу. Поносни смо што је наша компанија четврти пут заредом насловни спонзор дм Женске трке, која је већ постала традиционални догађај и својеврсни симбол оснаживања жена, спортског духа и дружења за памћење. Зато позивамо учеснице свих генерација да нам се придруже у заједничком циљу, да пошаљемо важну поруку о значају физичке активности и очувања сопственог здравља у сваком смислу. Овогодишња трка је у знаку наше кампање против менструалног сиромаштва, те нам је посебно драго што ћемо још једном показати да заиста можемо све када се ујединимо и подржимо оне међу нама којима је помоћ најпотребнија", истакла је Јовановић-Митић.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи