Читај ми!

Станојевић: Хвала држави што нам помаже, али то не значи да ћемо ћутати

Тренер Партизана Александар Станојевић незадовољан неким одлукама и системом Суперлиге Србије, нарочито се осврнуо на утакмицу са ИМТ-ом.

Конференцију за новинаре поводом меча са Луганом у квалификацијама за Лигу Европе започео је уопштено, да би се већ после првог новинарског питања осврнуо на суђење у дуелу са ИМТ-ом, oкончаном без голова.

Станојевић је критиковао како суђење, тако и делегирање главног арбитра.

"Пошто слабо пратим медијске извештаје о томе, лично сам јако разочаран свиме што се десило. Понижени смо у сваком смислу те речи и не знам на који начин причати о томе. Прва ствар: председник судијске комисије је политички ангажовано лице, је л' тако? Знате сви то? Можда није тренутно, али је суштински политички ангажован. Замислите како се судије делегирају. Кад сам долазио у Партизан, имао сам три услова. Први је био да буде поштено суђење. Обећано је да ће бити такав третман. Кад смо сазнали ко суди, питали смо да ли је могуће да суди судија који је у Нишу, Пазару већ судио на одређени начин", рекао је Станојевић.

"Опет је стигло обећање, да не кажем уверење, већ обећање да ће бити све океј. Дуго сам у фудбалу, много дуже од судије, да не препознам одређене тенденције. Да коментаришем нећу, али ја видим тенденцију из мог искуства када не свирате фаул на 18 метара који је очигледан, а о спорним нећу да причам. Шта је суштина ове моје приче? Они одузимају право на рад, радите, трудите се, борите и они на начин који третирају то одузму", истиче Станојевић.

Захвалио је држави што помаже клубу када има проблем, али да то не значи да Партизан може неко да понижава.

"Правимо лакрдију, мењамо по шест играча. Неће моћи странац да буде бонус, Ђига прераста већ и неће моћи, онда ће донети правило да странац не може да буде бонус. То је накарадно, тако брутално и ја се осећам понижен, због целог овог односа према Партизану поготово кад сте конкурентни. Неко ко је разочаран и не може себи да дозволи да буде понижаван на такав начин. Деси се ситуација да добијете евролиценцу зато што помогне држава, деси се ситуација да, ако им дате проблем, помогне држава и хвала на томе, али то не значи да можете да нас понижавате и да морамо да ћутимо", огорчено је говорио тренер црно-белих.

Станојевић о Црвеној звезди и "емоцији код мањине"

Стратег Партизана истиче да Србију не представља само Звезда него и Партизан.

"Ја нећу ћутати, шта год да се деси и како год, ово што се дешава је понижавање свих нас. Разумем, видели сте ситуацију, стварно се извињавам што овако причам пред Лугано, дошао сам са великим ентузијазмом да може нешто да се деси и да може да се промени и не дају ти после четвртог кола. Разумем да је то овде све као да је Звезда Србија, али морате знати и да смо ми партизановци помало Србија. Јесмо мањина као навијачи Партизана, али знате каква је емоција код мањина и поготово кад вас неко овако понижава", рекао је Станојевић.

Тражи услове за нормалан рад.

"Само нам дајте право на нормалан рад, ако урадим лоше за то да одговарам, а не ако имате неку другачију ситуацију. Дубоко сам разочаран, тешко ми је јер не знам на који начин можемо да изађемо из овога, не можемо сами. Кроз институције не можемо, покушао сам и причао да имамо нормалан третман, нисмо могли. Ово је мој начин борбе. Жао ми је што сада причам о овоме. Извињавам се што морам да причам о људима из врха државе, као тренер једне екипе, није прикладно и није у реду, морам овако кад постоји сумња у нерегуларност", закључио је тренер Партизана пред меч са Луганом.

Партизан у четвртак од 20.30 у Швајцарској игра реванш меч против Лугана. У Београду је било 1:0 за швајцарског представника.

уторак, 13. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару