Читај ми!

Царски ручак за 15 минута – спас за све који долазе уморни с посла

После дугог радног дана проведеног пред неким екраном, свима треба топао оброк који се прави брзо, а делује као да је припреман сат времена. Једноставно решење је „Фриком“ Царска мешавина.

Обожавамо „куварске“ емисије, и многи од нас, кад год ухвате мало времена, пожеле да направе нешто што су видели на екрану.

Али стварност радних дана често изгледа другачије – радни дан који се одужи, гужва у саобраћају и размишљање шта сад кувати, док у кући недостаје баш онај састојак који ТВ кувар помиње.

Зато је добро имати брз, здрав и поуздан оброк који се може направити без много планирања.

Један од таквих је једноставан, укусан и визуелно привлачан – филети рибе и Царска мешавина из ерфрајера.

Ово је идеалан избор за све који раде напорно, долазе кући уморни и желе нешто што ће бити готово за 15 минута, без нереда у кухињи и без стајања над шпоретом.

Мали ритуал за велики предах

Док се ерфрајер загрева, добро је направити шољу чаја или сипати чашу вина, пустити омиљену музику и дозволити да се стрес полако спусти.

За неколико минута, мириси и боје у кухињи претварају све негативно у пријатан апетит.

„Фриком“ Царска мешавина је у оваквим тренуцима идеалан ослонац.

Садржи броколи, карфиол и шаргарепу у савршеној комбинацији боја и хранљивих вредности.

Поврће је замрзнуто одмах након бербе, па задржава до 95% витамина и минерала, што значи да је свежина сачувана као да је тек убрано.

Састојци:

  • 1 паковање Фриком Царске мешавине
  • Паковање замрзнутих рибљих филета
  • Маслиново уље или спреј за печење
  • Со, бибер, лимун
  • За мешавину: маслиново уље, со, бибер, неколико капи лимуновог сока; по жељи кашичица сенфа или мало белог лука у праху

Припрема у ерфрајеру:

  1. Похована риба:
    Филете благо попрскати маслиновим уљем или спрејом за печење, затим зачинити сољу, бибером и са неколико капи лимуновог сока.

Пећи у ерфрајеру 10–12 минута на 190–200 °C, уз окретање на средини печења ако је потребно.

  1. Царска мешавина:
    Мешавину ставити директно у корпицу ерфрајер, без одмрзавања.
    Благо зачинити сољу и бибером, па пећи 8–10 минута на 180 °C, уз кратко промешати на пола времена.

Када је готова, прелити са мало маслиновог уља и лимуновог сока да добије укус као салата – свеж, лаган и веома пријатан.

Ручак за 15 минута који изгледа „царски“

Када се риба испече до хрскавости, а поврће добије живописне боје и лагану карамелизовану арому, све делује као да је спремано много дуже него што јесте.

Заједно на тањиру, ово је хранљив, лаган и укусом богат оброк – идеалан после напорног дана.

Оваква вечера или ручак подсећају да здраво кување не мора да буде ни компликовано ни дуготрајно.

Уз „Фриком“ Царску мешавину, та једноставна пауза за сто постаје царски тренутак – мали предах који доноси боје, витамине и добру енергију.

понедељак, 17. новембар 2025.
17° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом