Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Украјина напала Русију са 144 дрона; Москва: Преузели смо контролу над четири насеља у Донбасу

Рат у Украјини – 930. дан. Украјинске ваздухопловне снаге саопштиле су да су током ноћи обориле 38 од 46 дронова које је лансирала Русија. С друге стране, са 144 беспилотне летелице нападнута је и Русија због чега су привремено били обустављени летови на московским аеродромима. Руске снаге преузеле контролу над четири насеља у Донбасу.

Украјина напала Русију са 144 дрона; Москва: Преузели смо контролу над четири насеља у Донбасу Украјина напала Русију са 144 дрона; Москва: Преузели смо контролу над четири насеља у Донбасу

Украјина је за напад изабрала Курску област јер се испоставила као најслабија тачка у одбрани руске војске, рекао је у интервјуу за Си-Ен-Ен главнокомандујући Оружаних снага Украјине Олександар Сирски.

Према наводима Сирског, Руси су планирали да искористе ту територију као одскочну даску за даље акције, а посебно за напад на Сумски регион.

Командант специјалних снага "Ахмат" генерал-мајор Апти Алаудинов у видео-објави на Телеграму истакао је да су московске снаге осујетиле покушај пробоја украјинских снага у две области у Курској области.

Министарство одбране Русије тврди да су трупе на терену преузеле контролу над селом Мемрик у региону Доњецка.

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров каже да је Москва спремна да разговара о могућој локацији састанка о регулисању украјинског конфликта када постане познато о чему ће се водити разговор.

Према његовим речима, главну улогу у преговорима не игра место, већ предмет дискусије. Истакао је да Запад не жели да преговара о фер условима за решавање сукоба у Украјини и да покушава да нанесе Русији стратешки пораз на бојном пољу.

Велику прашину дигли су и написи западних медија да је Иран испоручио Русији балистичке ракете. Европска унија оценила је те информације као веродостојне.

Техеран поручује да ниједан пројектил није послат Русији и да су такве оптужбе врста психолошког рата. Кремљ нити потврђује нити демантује тврдње Запада, али наглашава да Русија развија сарадњу с Техераном у свим областима.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару