Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Сирски: Ни метар за шест дана – Руси заустављени код Покровска; Москва: Француски плаћеници у Курску

Рат у Украјини – 924. дан. Главнокомандујући оружаних снага Украјине Олександр Сирски тврди да су Руси заустављени у правцу Покровска и да нису напредовали "ни метар за шест дана". Војна администрација Курске области саопштила је да су идентификована још четири Француска држављанина осумњичена да су као страни плаћеници учествовали у упаду у ту руску област.

Сирски: Ни метар за шест дана – Руси заустављени код Покровска; Москва: Француски плаћеници у Курску Сирски: Ни метар за шест дана – Руси заустављени код Покровска; Москва: Француски плаћеници у Курску

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је за Ен-Би-Си њуз да ће овог месеца представити "План победе" председнику Сједињених Америчких Држава Џозефу Бајдену и кандидатима за новог шефа Беле куће  Камали Харис и Доналду Трампу.

"План победе` највећим делом зависи од подршке Сједињених Држава, од подршке председника, и ја ћу комуницирати", каже Зеленски.

За Владимира Путина, Камала Харис је фаворит и поручује да ће је Русија подржати. Истиче да се Харисова "толико заразно и експресивно смеје, што значи да она добро ради".

Оружане снаге Украјине успеле су да зауставе напредовање руских трупа у правцу Покровског, тврди главнокомандујући Олександр Сирски.

"Током протеклих шест дана, непријатељ није напредовао ни метар у правцу Покровска, другим речима, наша стратегија функционише", истиче Сирски.

Украјина је добила новог шефа дипломатије, Андрија Сибиху, бившег амбасадора у Турској. Врховна рада је именовала нове министре у оквиру смене функција челника владе.

Регионална војно-цивилна администрација Курске области саопштила је да су идентификована још четири Француска држављана, осумњичена да су као страни плаћеници учествовали у рацији у тој области.

Наводи се и да се терете за ратне злочине.

петак, 06. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару