Читај ми!

Сајам инвестиција у Сјамену – српска делегација наставља разговоре о новим кинеским улагањима у Србији

Делегација Србије наставља учешће на Сајму инвестиција и трговине у Сјамену у Кини, највеће манифестације тог типа у свету. На павиљону Србије гостима се представљају сви детаљи о Споразуму о слободној трговини са Кином, а на маргинама сајма министри привреде и трговине разговарају о новим сарадњама са компанијама из Кине.

Док се на павиљону Србије на сајму у Сјамену свакодневно одвијају презентације о условима пословања у Србији и могућностима сарадње српских и кинеских привредника кроз Споразум о слободној трговини, делегација наставља преговоре о новим улагањима Кине у нашој земљи и примени споразума у пуном обиму.

Министарка привреде Адријана Месаровић састала се са председником компаније "Зиђин", са којим је разговарала о наставку сарадње и досадашњим инвестицијама те компаније у нашој земљи.

Нове авио-линије и пласман робе

Даљи развој односа две земље у области туризма била је централна тема разговора са челницима компаније C&D, односно увођењу нових авио-линија између Београда и кинеских градова.

Делегацији у Кини током дана би требало да се придружи и министар трговине Томислав Момировић који ће на почетку посете, обићи један малопродајни ланац у Сјамену.

У плану је и да са директорима више фирми које се баве продајом прехрамбених производа разговара о даљем пласману робе из Србије на тржиште Кине, које броји више од 1.400.000.000 потрошача.

Примена споразума у пуном обиму биће тема и сутрашње конференције коју заједнички организују министарства трговине Србије и Кине.

На агенди српске делегације је и промоција српско-кинеског индустријског парка "Михајло Пупин". Реч је о пројекту чији се почетак градње очекује у наредним месецима, а који би требало да ради кинеска компанија CRBC.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару