Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Руски медији: Украјинска војска грешком оборила ловац Ф-16; Кијев тврди да је узрок пада борба или грешка пилота

Рат у Украјини – 918. дан. Украјинска војска грешком оборила ловац Ф-16 који је добила од НАТО-а – пилот је настрадао, саопштавају руски медији. Украјинци тврде да је узрок пада борба или грешка пилота. Руска војска саопштила је да су током ноћи њени системи ПВО пресрели и уништили 18 украјинских беспилотних летелица изнад Крима, Брјанске, Калушке и Белгородске области.

Руски медији: Украјинска војска грешком оборила ловац Ф-16; Кијев тврди да је узрок пада борба или грешка пилота Руски медији: Украјинска војска грешком оборила ловац Ф-16; Кијев тврди да је узрок пада борба или грешка пилота

Руске снаге су трећи пут за четири дана гађале украјинску престоницу. Кијев тврди да је уништено 15 руских беспилотних летелица.

Украјинци су гађали Белгородску област и складиште нафте у Ростовској регији.

У Сумској области, Руси су уништили украјински хангар са ракетним системом “хајмарс“.

“Након терористичког напада на Курску област, са Украјином не може бити никаквих преговора”, изјавила је Марија Захарова.

И Холандија је, после Белгије, дозволила Украјини да користи авионе Ф-16 за нападе на територији Русије. Такође, дозвољава да користе и друго оружје испоручено Кијеву.

У понедељак се ловац Ф-16 срушио у Украјини. И док амерички званичник тврди да је до пада дошло због грешке пилота, извори из украјинске војске наводе да је до пада дошло након војног окршаја.

петак, 30. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару