Читај ми!

Србину ухапшеном на Мердару одређен петомесечни притвор

Саши Златковићу из Београда, који је 22. јула ухапшен на административном прелазу Мердаре када је кренуо на обележавање четврт века од убиства српских жетелаца у Старом Грацком, Основни суд у Приштини изрекао је петомесечну казну затвора, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Тиме је, поручују из Канцеларије, на најбруталнији начин још једном доказано да такозвано косовско правосуђе има један једини циљ - да тлачи и застрашује Србе.

Саша Златковић је ухапшен због вербалног деликта када се упутио на хуманитарни фудбалски турнир уочи обележавања 25 година од убиства српских жетелаца у Старом Грацком.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да суд у Приштини, наравно, не кажњава починиоце тог маскра, али зато прогони све оне који се дрзну да подсете да је сепаратистичка идеја на КиМ била и до данас остала у својој самој суштини терористичка и злочиначка.

"Убице српских жетелаца данас су вероватно угледне личности у естаблишменту Аљбина Куртија, као што је за њих херој и Азем Куртај, који је, и поред тога што је хладнокрвно пуцао на Бадње вече на српску децу, слободан човек", указује Канцеларија за Косово и Метохију.

Додаје се да су политичке и правосудне структуре у Приштини језгро злочиначке структуре на чијем је челу Аљбин Курти и да свако ко се претвара да на КиМ делују некакве регуларне демократске институције негира евидентну и болну истину - да је у Приштини затирање српског народа већ две и по деценије владајућа иделогија.

петак, 30. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару