Читај ми!

Ђурић са шефом дипломатије Тувалуа о значају интензивнијег политичког дијалога

Министар спољних послова Марко Ђурић разговарао је, на маргинама 53. састанка лидера Форума пацифичких острва у Краљевини Тонги, са министром спољних послова, рада и трговине Тувалуа Полсоном Панапом.

Српски шеф дипломатије Марко Ђурић и Полсон Панап, министр спољних послова, рада и трговине Тувалуа разговарали су на маргинама 53. састанка лидера Форума пацифичких острва у Краљевини Тонги.

"Односе са Пацификом Србија развија дугорочно због заједничких вредности које делимо са земљама као што је Тувалу, које су можда географски удаљене, али једнако желе да буду политички самосталне, економски битне и међусобно повезане", рекао је Ђурић.

Подвукао је значај интензивније динамике политичког дијалога, али и заједничког рада на програмима и пројектима од конкретне користи за грађане, како на билатералном, тако и на мултилатералном плану, саопштило је Министарство спољних послова.

Поред позива да у наредном периоду посети Србију, Ђурић је пренео и позив да би Србија веома ценила учешће Тувалуа у оквиру Пацифичког павиљона, који ће бити посебно припремљен за острвске државе овог региона, на предстојећој специјализованој изложби ЕКСПО 2027 у Београду.

Као области у којима је сарадња две земље могућа, Ђурић је, поред економије, издвојио и могућност пружања подршке Тувалуу у дигиталној трансформацији, нарочито у домену е-управе.

петак, 30. август 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару