Читај ми!

Председница Словеније у посети Србији; Са председником Вучићем о односима са Приштином и евроинтеграцијама

Председник Србије Александар Вучић дочекао је испред Палате "Србија" словеначку колегиницу Наташу Пирц Мусар, која је у дводневној посети Београду. Након разговора двоје државника уследила је конференција за медије. Вучић је рекао да су разговарали о свим темама од интереса за Србију и Словенију, о сукцесији и инфраструктурном повезивању. Вучић је словеначку председницу обавестио и о односима са Приштином. Дијалог је једини пут, поручила је Наташа Пирц Мусар.

Председник Александар Вучић и председница Словеније Наташа Пирц Мусар имају састанак тêт-а-тêт, а затим ће се водити пленарни разговори делегација Србије и Словеније, саопштено је из прес-службе Председништва.

Након тога предвиђене су изјаве за медије председника Србије и председнице Словеније.

Наташа Пирц Мусар je у децембру преузела дужност од Борута Пахора, након што је у другом кругу председничких избора победила ривала из Словеначке демократске странке Анжеа Логара.

Рођена је 1968. године у Љубљани. Детињство је провела у Камнику, а сада живи у Радомљу. Дипломирала је на Правном факултету у Љубљани 1992. године, 23 године касније докторирала је на Правном факултету у Бечу.

Први посао јој је био на националној телевизији, а након шест година прешла је на ПОП ТВ. У јулу 2004. Народна скупштина ју је први пут изабрала за повереника за информације, а други петогодишњи мандат на овој функцији завршила је 2014. Од тада се бави адвокатуром.

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи