Читај ми!

Забрана за камионе на Јарињу и Мердару, путничка возила пролазе; Вучић разговарао са представницима Квинте и ЕУ

Приштина је забранила пролазак камионима са српском робом на Косово и Метохију. Колоне камиона на свим административним пунктовима. Забрана се не односи на аутомобиле. Председник Александар Вучић разговарао са представницима ЕУ и земаља Квинте.

У северном делу Косовске Митровице одржан је мирни протест због јучерашњег хапшења Милуна Миленковића. Њему је одређено задржавање до 30 дана и пребачен је у затвор у Подујеву.

Специјално тужилаштво у Приштини терети га за кривична дела која је наводно починио пре неколико месеци испред канцеларије изборне комисије у Косовској Митровици и пре две недеље на протесту у Звечану.

Миленковићев адвокат најављује жалбу, а организатори протеста из кик-бокс клуба нове мирне протесте.

Припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су јуче на територији централне Србије тројицу до зуба наоружаних косовских специјалаца. Сва тројица била су наоружана аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са џи-пи-ес уређајима, мапама и другом опремом.

Након хапшења, влада у Приштини одлучила је да забрани улазак возила са српским регистарским ознакама на КиМ.

Председник Александар Вучић рекао је за РТС да се налазимо на раскрсници хоћемо ли и даље имати мир или не. Истиче да је то захваљујући премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију који жели да изазове рат и сукобе по сваку цену.

"Плашим се да смо прешли Рубикон и да ће бити веома тежак повратак у реалност за који ће Србија дати увек све од себе да се догоди", поручује Вучић.

Председник се данас састаје са представницима земаља Квинте – Сједињених Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефом делегације Европске уније, у Палати Србија.

Шеф ЕУ за безбедност и спољну политику Жозеп Борељ испоставио је премијеру привремених косовских институција Аљбину Куртију списак мера неопходних за смиривање ситуције на северу Косова, укључујући повлачење градоначелника из Лепосавића и северног дела Косовске Митровице, повлачење специјалаца и што скорије одржавање нових локалних избора у четири општине на северу КиМ.

среда, 11. септембар 2024.
23° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи