Ментолом маме младе пушаче

Произвођачи цигарета намерно мењају количину ментола у цигаретама у зависности од тога коме су их наменили. Како би неколико првих “димова” било што укусније младим пушачима, ставља се мања количина ментола због блажег, пријатнијег укуса.

Истраживачи Школе за јавно здравље на Харварду истичу да дуванска индустрија истражује како ниво ментола утиче на продају и у зависности од резултата се обраћа одређеном купцу.

Блажи брендови са нижим нивоом ментола више су се допали млађим пушачима, па је одлучено да се њима више рекламира тај тип цигарете.

Ментол стимулише рецепторе за хлађење у устима и ждрелу па олакшава пушење.

Међутим, како се пушач навикава на укус ментола, тако је његова потреба за ментолом већа.

Први сусрет са цигаретом је често непријатан и може да одбије потенцијалног пушача, а како ментол може да улепша први утисак, то је простор где произвођачи траже нове конзументе.

Највећа дуванска компанија у Америци, Филип Морис, негира оптужбе и брани се тврдњама да резултати студије нису у складу са чињеницама које су у студији коришћене.

Конгрес ће одлучити да ли ће Агенција за храну и лекове (Food and Drug Administration) бити надлежна за забрањивање употребе ментола у дуванској индустрији.

Произвођачи негодују и истичу да је забрана укуса воћа и бонбона разумљива али не и састојка који се "само више допада конзументима."

Организације за заштиту здравља, као и Национални институт за борбу против рака финансирали су истраживање у жељи да изграде свет у коме ће млади моћи да кажу "не" цигарети и где ће свако моћи да престане да пуши.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи